Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Inhoud afgeknotte bol

Als ik nou de bol wil afkappen op de helft van een halve bol. Dus sinus $\alpha$ = 1/2 dus $\alpha$= 30° en dan is cosinus 30° 1/2√3
Moet ik dan gewoon de formule van die site gebruiken:
V = ($\pi$/6)(3r12+h2)h en dan invullen r1 = 1/2 en h = 1/2√3? Krijg je dan gewoon het goede antwoord?
Bedankt!

Joey S
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 15 juni 2004

Antwoord

De helft van de helft? Eh.. r=1? Dan is h=1/2.

q25460img1.gif

Nu hebben we voor de formule r1 nodig....

q25460img2.gif

Invullen in de formule levert:

q25460img3.gif

Maar waarschijnlijk bedoelde je de 'andere helft'. Dus meer zoiets:

q25460img4.gif

Er geldt:

q25460img5.gif

En dan maar weer invullen:

q25460img6.gif

Dus toch iets anders dan je dacht...

WvR
dinsdag 15 juni 2004

©2001-2024 WisFaq