Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Kansberekening dakpannen

Kunt u mij verblijden met onderstaande vraagstelling;

Een fabriek maakt dakpannnen. Percentage goede bedraagt 95%. Hoe groot is de kans dat er in een partij van 1000st 975 goede zitten.
Graag de uitleg hoe hiertoe te komen. Bedankt.

Johan
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 15 juni 2004

Antwoord

Hallo Johan,

X is het aantal goede dakpannen.
X is binomiaal verdeeld met n=1000 en p=0,95.
P(X=975)=(1000 boven 975).0,95975.0,0525
Of met de GRM P(X=975)=binompdf(1000,0.95,975)

wl
dinsdag 15 juni 2004

©2001-2024 WisFaq