Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Matrices

Los op ; 2X - 3Y = 1 1 2
0 0 -2
0 0 3

3/4X + Y = 1 0 0
18 6 2
2 1 -1

Ik heb de oplossing al maar ik weet de methode niet, ik hoop dat jullie me kunnen helpen

Maarte
3de graad ASO - maandag 14 juni 2004

Antwoord

Los gewoon het stelsel 2x-3y = a en 3/4x+y = b op.
Als je de tweede vergelijking eerst met 4 vermenigvuldigt, krijg je 3x + 4y = 4b
Door nu de combinatie 2x - 3y = a en 3x + 4y = 4b op te lossen (onder elkaar zetten en x of y laten wegvallen), vind je x en y uitgedrukt in a en b.
Vervang a en b door de gegeven matrices en je bent er.

MBL
maandag 14 juni 2004

©2001-2025 WisFaq