Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Matrices

A is een 3 x 4 matrix waarvoor aij = 2i2 - 3j + 1 en je moet de matrix volledig uitschrijven, hoe moet je dat doen?

Maarte
3de graad ASO - maandag 14 juni 2004

Antwoord

Als we er vanuit gaan dat i het nummer van de rij is en j het nummer van de kolom waarin het element ai,jstaat, dan krijg je voor bijvoorbeeld het element a3,2 de volgende waarde: 2x32 - 3x2 + 1 = 13
Neem dus i = 3 en j = 2.
Op dezelfde manier loop je gewoon alle elementen af.

MBL
maandag 14 juni 2004

©2001-2024 WisFaq