Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Harmonische beweging

Stel je moet uitrekenen of de puntmassa harmonisch trilt als je twee veren koppelt.
Hoe moet dat dan bij de volgende formules:
u1= 2cos(50p·t) en u2=5+sin(50p·(t-2)
want dan kun je de formule Asinx+Bcosx= Ö(A2+B2)·sin(x+g)
met tang=B/A
Want dan is het binnen de haakjes niet gelijk.

Lizett
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 14 juni 2004

Antwoord

u2=5+sin(50p×(t-2))=5+sin(50pt-100p).
Nu geldt sin(a+k×2p)=sin(a) en dus is dit hetzelfde als 5+sin(50p×t)
Dus u2=5+sin(50p×t)

hk
maandag 14 juni 2004

©2001-2024 WisFaq