Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Examenvragen over 13 hoofdstukken

Op een examen moeten 13 hoofdstukken gekend zijn. De examinator stelt uit 6 hoofdstukken een vraag. Er zijn 9 hoofdstukken gekend door de leerling.

Wat is de kans dat:

a) de student alle vragen beantwoordt
b) de student 4 vragen beantwoordt
c) de student ten minste 3 vragen beantwoordt
d) de student minder dan 5 vragen beantwoordt

Ik heb morgen examen, 'k Hoop dat ik vandaag nog antwoord kan krijgen op dit vraagstuk... Alvast bedankt

Gilles
3de graad ASO - zondag 13 juni 2004

Antwoord

P(gekend)=9/13=p
P(niet gekend)=4/13=q

De vragen kan je nu opvatten als een binomiaal kansexperiment met p de kans op succes en q de kans op geen succes.

X: aantal vragen beantwoord
n=6
p=9/13

a. P(X=6)

b. P(X=4)

c. P(X3)=1-P(X2)

d. P(X4)

Zie 3. Binomiale verdeling voor meer voorbeelden...

WvR
zondag 13 juni 2004

©2001-2024 WisFaq