Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijkingen van de eerste graad met twee onbekenden

hallo, ik heb zojuist een oefening in mijn werkboek van wiskunde gemaakt en ik vroeg mij af of die wel juist is. Want een andere leerling uit mijn klas heeft een andere uitkomst.

x-2y=7
3x-2y=21

x=7+2y
3(7+2y)-2y=21

x=7+2y
21+6y-2y=21

x=7+2y
21+4y=21

x=7+2y
4y=21-21

x=7+2y
4y=0

x=7+2y
y=0

y=0
x=7+2.0

y=0
x=7+0

y=0
x=7

oplossing: (7,0)

klopt dit?

Boris
Overige TSO-BSO - zaterdag 12 juni 2004

Antwoord

Ja dit klopt.
Een opmerking :je kunt zelf nagaan of het klopt door x=7 en y=0 in de oorspronkelijke vergelijkingen in te vullen.
je krijgt dan:
7-2*0=7 dit klopt
en
3*7-2*0=21 en dit klopt ook.

hk
zaterdag 12 juni 2004

©2001-2024 WisFaq