\require{AMSmath} Logaritmische vergelijkingen 5log x3 = 5log xKan het zijn dat de uitkomst 1 is?xlog (2x+3) = 2Kan je die oefening eigenlijk oplossen, want je kent de a niet of moet je de 10log nemen? kimber Overige TSO-BSO - zaterdag 12 juni 2004 Antwoord Hanteer de Rekenregels machten en logaritmen en kijk goed naar de voorwaarden. Bij de eerste vergelijking:5log x3 = 5log x (x0)x3=xx3-x=0x(x2-1)=0x=0 of x2=1x=0 of x=1 of x=-1Alleen x=1 voldoet inderdaad!Bij de tweede vergelijking:xlog(2x+3)=2 (x0, x¹1 en 2x+30)Toepassen van de definitie geeft:x2=2x+3x2-2x-3=0(x-3)(x+1)=0x=3 of x=-1Alleen x=3 voldoet.Zie ook Logaritmische vergelijkingen voor een ander voorbeeld. WvR zaterdag 12 juni 2004 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
5log x3 = 5log xKan het zijn dat de uitkomst 1 is?xlog (2x+3) = 2Kan je die oefening eigenlijk oplossen, want je kent de a niet of moet je de 10log nemen? kimber Overige TSO-BSO - zaterdag 12 juni 2004
kimber Overige TSO-BSO - zaterdag 12 juni 2004
Hanteer de Rekenregels machten en logaritmen en kijk goed naar de voorwaarden. Bij de eerste vergelijking:5log x3 = 5log x (x0)x3=xx3-x=0x(x2-1)=0x=0 of x2=1x=0 of x=1 of x=-1Alleen x=1 voldoet inderdaad!Bij de tweede vergelijking:xlog(2x+3)=2 (x0, x¹1 en 2x+30)Toepassen van de definitie geeft:x2=2x+3x2-2x-3=0(x-3)(x+1)=0x=3 of x=-1Alleen x=3 voldoet.Zie ook Logaritmische vergelijkingen voor een ander voorbeeld. WvR zaterdag 12 juni 2004
WvR zaterdag 12 juni 2004
©2001-2024 WisFaq