\require{AMSmath} Modulo rekenen Ik begrijp het niet.1. modulo 8 : 5+72. modulo 7: 51-173. modulo 3: 2x5Hoe moet ik dit doen?En dan nog een vraag:k 1 2 3 4 53k 3 9 5 4 1Waarom is het bij deze tabel bij 3 het antwoord 4hoe kom je daaraan? Romy Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 11 juni 2004 Antwoord Weet je wat modulo rekenen is? Het is rekenen met resten...VoorbeeldModulo 8 betekent dat je alleen rekent met mogelijke resten bij het delen door 8, dus:0,1,2,3,4,5,6 of 7Dus 123 modulo 8 is 3, want als je deelt door 8 krijg je als antwoord 15 rest 3, dus 123(mod 8)=3Als je 5+7=12 modulo 8 wilt hebben is dat dus 4.Meer antwoorden51-17(mod 7)=2-3=-1=6(mod 7)2x5(mod 3)=2·2=4=1(mod 3)De tabel heeft iets te maken met modulo 11 denk ik... kijk maar eens.Zie 09. modulo rekenen 1 en 10. modulo rekenen 2. WvR vrijdag 11 juni 2004 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik begrijp het niet.1. modulo 8 : 5+72. modulo 7: 51-173. modulo 3: 2x5Hoe moet ik dit doen?En dan nog een vraag:k 1 2 3 4 53k 3 9 5 4 1Waarom is het bij deze tabel bij 3 het antwoord 4hoe kom je daaraan? Romy Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 11 juni 2004
k 1 2 3 4 53k 3 9 5 4 1
Romy Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 11 juni 2004
Weet je wat modulo rekenen is? Het is rekenen met resten...VoorbeeldModulo 8 betekent dat je alleen rekent met mogelijke resten bij het delen door 8, dus:0,1,2,3,4,5,6 of 7Dus 123 modulo 8 is 3, want als je deelt door 8 krijg je als antwoord 15 rest 3, dus 123(mod 8)=3Als je 5+7=12 modulo 8 wilt hebben is dat dus 4.Meer antwoorden51-17(mod 7)=2-3=-1=6(mod 7)2x5(mod 3)=2·2=4=1(mod 3)De tabel heeft iets te maken met modulo 11 denk ik... kijk maar eens.Zie 09. modulo rekenen 1 en 10. modulo rekenen 2. WvR vrijdag 11 juni 2004
WvR vrijdag 11 juni 2004
©2001-2024 WisFaq