Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Een vraag over functies van de eerste graad

Hier in mijn wiskundeboek staat een oefening dat ik niet echt begrijp.
Deze is als volgt:
-opgave: De rechte a is de grafiek van een functie f. Noteer telkens het voorschrift van de functie.
a: 1/2x - y/3 = 1/5
En het antwoord is naar het schijnt: 3/2x - 3/5
Hoe is men gekomen aan deze uitkomst?
En gaat dit voor andere oefeningen van dezelfde aard?

Danku voor het luisteren

Boris
Overige TSO-BSO - donderdag 10 juni 2004

Antwoord

Hallo Boris,

1/2x-1/3y = 1/5

We gaan nu 'y' vrijmaken

-1/3y=-1/2x+1/5

vermenigvuldig nu alle termen met -3

y = 3/2x - 3/5

wl
donderdag 10 juni 2004

©2001-2024 WisFaq