Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vectoriële vergelijking van een rechte

Als ik een vectoriële vergelijking van een rechte heb
P=A+B-2kB hoe bepaal ik dan of de puntvectoren A, B en A+5B op die rechte liggen?

Jim Va
Ouder - woensdag 9 juni 2004

Antwoord

Er moet dan een getal k te vinden zijn zo,dat P=A+B-2kB gelijk is aan A, B of A+5B.
Voor A lukt dat. (k=1/2)
Voor B lukt dat niet want je blijft met die A zitten.
Voor A+5B lukt dat weer wel. (k=-2)

hk
woensdag 9 juni 2004

©2001-2025 WisFaq