Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 25055 

Re: Drie nulpuntsmethoden

Ik heb als antwoord:
x= 1.0351 y= -0.014
x= 1.025 y= 0.012
Volgens mij moet die lukken maar we moeten 't controleren met een prog.. MATLAB... ... en ik krijg iedere keer een andere antwoord... weten jullie misschien... hoe ik 't kan controleren met MATLAB?
Alvast bedankt

mirell
Iets anders - woensdag 9 juni 2004

Antwoord

Matlab is een vrij uitgebreid programma. Ik neem aan dat je daar wel cursusmateriaal over hebt.
Een aantal mogelijkheden:
Zoiets?
» solve('2*cos(x)-x')
ans = 1.0299
Of dit?
» x=1.0351;
» 2·cos(x)-x
ans = -0.0142
Het kan ook zijn dat er in Matlab een programma geschreven moet worden.
Overleg eens met je docent wat de bedoeling is.

hk
dinsdag 15 juni 2004

©2001-2025 WisFaq