Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Een stelsel oplossen met de substitutie methode

ik heb een oefening gekregen van op school en zit al een hele tijd hem op te lossen maar ik kom altijd slecht uit, weet jij mss niet hoe deze oef werkt:

we hebben een stelsel:
x-((x+5)/2)= y
2-((1-y)/3)= x

we moeten een waarde voor x en y uitkomen.

alvast bedankt...

ben
2de graad ASO - dinsdag 8 juni 2004

Antwoord

Een van de manieren om een stelsel van twee vergelijkingen met twee onbekende op te lossen is de zgn. substitutie methode.

In de eerste vergelijking staat dat y=... Als je in de tweede vergelijking de 'y' vervangt (substitueert) door wat er op de puntjes staat, dan krijg je een vergelijking met alleen maar 'x' als variabele en die kan je oplossen (hoop je)... je weet dan 'x'. Met de eerste vergelijking kan je dan makkelijk er 'y' uitrekenen.

Hopelijk helpt dat.

WvR
dinsdag 8 juni 2004

©2001-2024 WisFaq