Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Eerstegraadsfuncties

Ik heb hier een oefening maar ik weet niet zeker of hij juist is: drinkwater kost 2 euro per m³. Jaarlijks wordt er 25 eur gevraagd als vast recht, voor die prijs krijg je wel de eerste 30 m³ (kubieke) gratis. Nu moet je 'w'( water in m³) afbeelden op het totale bedrag 'b'.
Is dat dan: 25 + 2w - 60 = b?

b
2de graad ASO - dinsdag 8 juni 2004

Antwoord

Eigenlijk moet je twee formules maken, eentje voor w30 en eentje voor w30. Je krijgt dan bijvoorbeeld:

Als w 30 dan b = 0
Als w 30 dan b = 2·(w-30) + 25

...of zoals je al zei:

Als w 30 dan b = 0
Als w 30 dan b = 2·w - 60 + 25

Of beter:

Als w 30 dan b = 0
Als w 30 dan b = 2·w - 35

Hopelijk helpt dat.

WvR
dinsdag 8 juni 2004

©2001-2025 WisFaq