\require{AMSmath} Differentieren 1. f(x)=√3lnx-5. 2. Bepaal de vergelijking van de raaklijnen door het buigpunt van f(x)=x3-4x2+3x. rick Student hbo - maandag 7 juni 2004 Antwoord Je eerste vraag begrijp ik niet. Vraag 2. Het buigpunt vind je door de tweede afgeleide gelijk aan nul te stellen. Je vindt dat dit buigpunt bereikt wordt voor x = 4/3 Bereken nu ook het beeld voor deze x-waarde en je kent de coördinaat van het buigpunt. Bereken de eerste afgeleide voor deze x-waarde en je kent ook de richtingscoëfficiënt van de raaklijn. Je hebt nu alle gegevens om de vergelijking van de raaklijn op te stellen. Je zult vinden : y = -7/3.x + 64/27 LL dinsdag 8 juni 2004 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
1. f(x)=√3lnx-5. 2. Bepaal de vergelijking van de raaklijnen door het buigpunt van f(x)=x3-4x2+3x. rick Student hbo - maandag 7 juni 2004
rick Student hbo - maandag 7 juni 2004
Je eerste vraag begrijp ik niet. Vraag 2. Het buigpunt vind je door de tweede afgeleide gelijk aan nul te stellen. Je vindt dat dit buigpunt bereikt wordt voor x = 4/3 Bereken nu ook het beeld voor deze x-waarde en je kent de coördinaat van het buigpunt. Bereken de eerste afgeleide voor deze x-waarde en je kent ook de richtingscoëfficiënt van de raaklijn. Je hebt nu alle gegevens om de vergelijking van de raaklijn op te stellen. Je zult vinden : y = -7/3.x + 64/27 LL dinsdag 8 juni 2004
LL dinsdag 8 juni 2004
©2001-2024 WisFaq