Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Het afleiden van de variatie uit 1 resultaat

Een groot aantal mensen liet een reflextest doen. Uit de resultaten blijkt dat 10% van hen een snelheid heeft van 0.85 seconden of minder. Bereken de variatie en het gemiddelde, aangenomen dat P(X=0)=0

Hoe moet je dit doen?

Ben Co
3de graad ASO - zondag 6 juni 2004

Antwoord

P(X0)=P{Z(0-m)/s)}=0
Dat kan alleen als de grenswaarde -3,7 is, dus moet (0-m)/s = -3,7 zijn.

P(X0,85)=P{Z(0,85-m)/s}=0,10
Dat kan alleen als de grenswaarde -1,28 is, dus moet (0,85-m)/s = -1,28 zijn.

Je hebt nu twee vergelijkingen met twee onbekenden waaruit je de m en s kan oplossen.

Met vriendelijke groet

JaDeX

jadex
zondag 6 juni 2004

©2001-2024 WisFaq