Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Som-en verschilformules tesamen met verdubbelingsformules?

Bewijs dat
sin2(a+b)-sin2(a-b)= sina*sin 2b

daarna heb ik som en verschilformules toegepast :
(sin2a*cos2b+sin2b*cos2a)-(sin2a*cos2b-sin2b*cos2a= 2 (sin2b*cos2a)

Maar dan weet ik helemaal niet meer hoe ik het verder moet uitwerken,
zouden jullie dit kunnen oplossen alsjeblieft?
alvast bedankt

De Roc
3de graad ASO - zondag 6 juni 2004

Antwoord

Je maakt twee groffe fouten:
(ik werk even met a en b i.p.v. a en b)
sin2(a+b)=(sin(a)cos(b)+cos(a)sin(b))2=
sin2(a)cos2(b)+2sin(a)cos(b)cos(a)sin(b)+cos2(a)sin2(b)
en
sin2(a-b)=(sin(a)cos(b)-cos(a)sin(b))2=
sin2(a)cos2(b)-2sin(a)cos(b)cos(a)sin(b)+cos2(a)sin2(b)
Verder vermoed ik dat in het rechterlid van de opgave moet staan sin(2a).sin(2b)
Probeer eens of het nu wel lukt.

hk
zondag 6 juni 2004

©2001-2024 WisFaq