Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Een vergelijking oplossen en een logaritmische functie

Ik kom bij de volgende som maar niet uit, wat ik ook probeer. Ik ben nu aan het leren voor mijn schoolexamns voor wiskunde en ik heb het al op woensdag om 9 uur. Zouden jullie mij het antwoord op deze som kunnen beantwoorden voor die tijd, alvast harstikke bedankt. De sommen luidt:

1.
Los op:
     4
_________ + 2 = 10
(1-x)3
2.
f(x)=2log(4-x)+2 , wat is de domein, asymptoot, en de snijpunt met de x-as van deze functie?

Hamid
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 6 juni 2004

Antwoord

1) 4/(1-x)3+2=10 =
4/(1-x)3=8 = 8(1-x)3=4 = (1-x)3=1/2 =
1-x=3Ö(1/2) = x=1-3Ö(1/2)

2)Domein:
als 4-x0 dan bestaat f niet, dus Df=¬,4
asymptoot: x=4
Snijpunt x-as:
2log(4-x)+2=0, dus 2log(4-x)4-x=-2
4-x=2^(-2)
4-x=1/4
x=33/4

hk
zondag 6 juni 2004

©2001-2024 WisFaq