Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Dim vectorruimte

Hallo,

Bij een opgave moet ik gebruik maken van het volgende:
dim(XÈY) + dim(XÇY) = dim(X) + dim(Y)

Uit de opgave weet ik dat XÇY = {0}, klopt het dan dat dim(XÇY)=0 ?
Het is zo'n tijd geleden, dat ik hier opeens sterk aan begon te twijfelen en het ook niet meer logisch vond. Zou u dit misschien ook nog iets kunnen toelichten?

Bij voorbaat dank,

Olly

Olly
Iets anders - zaterdag 5 juni 2004

Antwoord

dag Olly,

Het is niet zo ingewikkeld allemaal.
De ruimte die alleen uit de nulvector bestaat heeft gewoon dimensie 0, dus het klopt inderdaad.
Grof gezegd komt het hier op neer:
  • een punt heeft dimensie 0
  • een lijn heeft dimensie 1
  • een vlak heeft dimensie 2
  • een ruimte heeft dimensie 3
  • enz.

groet,

Anneke
maandag 7 juni 2004

©2001-2024 WisFaq