\require{AMSmath} Impliciet differentieren/calculus opgave uit het boek luidt:eerst differentieren en daarna de hoeveelheid bepalen.x2+y2=36 bepaal dx/dt als dy/dt=5 en x is -4.hoe moet deze vraag worden opgelost.. het antwoord is5Ö5/2.alvast bedankt merlij Student hbo - vrijdag 4 juni 2004 Antwoord Hallo,Als x=-4 en x2+y2=36, dan is y2=20, dus y=±Ö(20).Als je x2+y2=36 links en rechts afleidt naar t, komt er:2x dx/dt + 2y dy/dt = 0Þ -8 dx/dt ±2Ö(20) *5 = 0Þ dx/dt = ±10Ö(20)/8 = ±5Ö(5)/2Die ± moet er dus wel degelijk bij, omdat je het teken van y niet kent (tenzij er nog extra informatie is gegeven natuurlijk).Groeten,Christophe. Christophe zaterdag 5 juni 2004 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
opgave uit het boek luidt:eerst differentieren en daarna de hoeveelheid bepalen.x2+y2=36 bepaal dx/dt als dy/dt=5 en x is -4.hoe moet deze vraag worden opgelost.. het antwoord is5Ö5/2.alvast bedankt merlij Student hbo - vrijdag 4 juni 2004
merlij Student hbo - vrijdag 4 juni 2004
Hallo,Als x=-4 en x2+y2=36, dan is y2=20, dus y=±Ö(20).Als je x2+y2=36 links en rechts afleidt naar t, komt er:2x dx/dt + 2y dy/dt = 0Þ -8 dx/dt ±2Ö(20) *5 = 0Þ dx/dt = ±10Ö(20)/8 = ±5Ö(5)/2Die ± moet er dus wel degelijk bij, omdat je het teken van y niet kent (tenzij er nog extra informatie is gegeven natuurlijk).Groeten,Christophe. Christophe zaterdag 5 juni 2004
Christophe zaterdag 5 juni 2004
©2001-2024 WisFaq