Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Velletjes op een bol

Wij moeten een prijsopgave doen voor het vergulden van een bol mij vraag is de bol = 230 cm doorsnede hoeveel velletjes goud heb ik er dan voor nodig de velletjes zijn 8 x 8 cm.
graag hoor ik van jullie

Rob va
Iets anders - vrijdag 4 juni 2004

Antwoord

De oppervlakte van een bol kan je berekenen met de formule:

Oppervlakte bol = 4pr2

Bedenk dat de straal de helft is van de diameter. In dit geval is r=115 cm.

Oppervlakte = 4p·1152166190 cm2
Gedeeld door 64 cm2 zou zo'n velletje of 2597 zijn, mits je verder geen verlies hebt... en dat laatste kan ik me niet zo goed voorstellen... vierkantjes op een bol... dat is nog een hele puzzel!

Dit antwoord wordt u GEHEEL GRATIS aangeboden door WisFaq. De volgende keer sturen we eerste een offerte.. ok?

WvR
vrijdag 4 juni 2004

©2001-2024 WisFaq