Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Logaritmische vergelijking

Halo, ik snap niet goed hoe men dit kan doen :
3log(2x) = 5log(3)

is er misschien ook eens site voor?

Bedankt, winny

winny
2de graad ASO - donderdag 3 juni 2004

Antwoord

Hallo

In onze database staan vele beantwoorde vragen als je zoekt op logaritmen. Verder is het zaak de rekenregels voor logaritmen (nog eens)door te nemen.
Log(a·b)= log a + log b
Dus in jouw som: 3log2 + 3logx = 5log3
Hopelijk lukt het nu.

Met vriendelijke groeten

pl
donderdag 3 juni 2004

©2001-2024 WisFaq