Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Hoogte van een afgeknotte bol

als we een bol hebben van met een straal van 25 cm. en we halen er een stuk af, dit vormt een soort schaal. met een straal van 15 cm. hoe kan je dan de hoogte berekenen?
al vast bedankt.

Roel
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 2 juni 2004

Antwoord

q24890img1.gif

Je weet dat |AM| = |BM| = |EM| = 25

en dat |BD| = 15

Met de stelling van Pythagoras bereken je |DM| en dus ook |DE| .

LL
woensdag 2 juni 2004

©2001-2024 WisFaq