Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

De eerste 10 termen van de rij van Fibonacci

Fibonacci heeft een rij opgesteld:
t(0)=1, t(1)=1 en t(n+1)=t(n)+t(n-1)
Schrijf de eerste 10 termen van de rij van Fibonacci op.
Kunt u uitleg geven?
Groeten Lotte

Lotte
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 2 juni 2004

Antwoord

t(n+1) = t(n) + t(n-1) wil zeggen dat een term gelijk is aan de som van de 2 voorgaanden.

(Het is hier een beetje vreemd of verwarrend dat je begint te tellen vanaf nul.)

t(2) = t(1) + t(0) = 1 + 1 = 2
t(3) = t(2) + t(1) = 2 + 1 = 3
t(4) = t(3) + t(2) = ......
t(5) = ........



LL
woensdag 2 juni 2004

©2001-2024 WisFaq