Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Webgrafieken?

Mijn vraag is nu juist: wat moet ik met grafieken waar y = x lijn NIET in voorkomt, bijvoorbeeld alleen een vraag- en een aanbodcurve. Zie dus ook vraag 18 van het wiskunde A 1,2 examen van 2002 I. In het antwoord komt de x = y lijn ook niet voor. De hamvraag is: waar moet je beginnen?

Zie Vraag en Antwoord

Niek
Iets anders - dinsdag 1 juni 2004

Antwoord

De vraag waar je moet beginnen lijkt me nogal voor de hand te liggen. In de opgave staat dat aangegeven wat is P0 is. Daar begin je dus...

q24814img1.gif

In feite zit de lijn y=x (zoals je zocht) verstopt in de grafiek. Bij de startprijs bepaal je de vraag, vervolgens ga je naar het aanbod (naar rechts). Onderaan bepaal je dan de nieuwe prijs (P1)... ga je naar boven om de nieuwe vraag te bepalen... ga je weer naar links naar het aanbod... bepaal je weer de prijs... enz... en dat komt allemaal doordat in het model de vraag achter het aanbod aanloopt.

Dus wat is het probleem eigenlijk?

WvR
vrijdag 4 juni 2004

©2001-2024 WisFaq