Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 24767 

Re: Vraagstuk oplossen

De leraar vertelt me dat ik dit moest oplossen door middel van een stelsel. Eerst 2 (of 3?) vergelijkingen bepalen aan de hand van de gegevens en dan oplossen.

Stef A
3de graad ASO - zondag 30 mei 2004

Antwoord

O jee..., maar als je dat graag wilt, dan doen we dat natuurlijk meteen.

x/4=y/3
x/4=z/5
x·1,03758 + y·1,049 + z·1,04510 = 1132,5

Zie hier een stelsel van 3 vergelijkingen met 3 onbekenden. Oplossing? Zie vorig antwoord. Lekker handig....

y=3/4x
z=5/4x

Invullen in de derde vergelijking:

x·1,03758 + 3/4x·1,049 + 5/4x·1,04510 = 1132,5

4x·1,03758 + 3x·1,049 + 5x·1,04510 = 4530

Komt me vaag bekend voor, maar dan anders...

WvR
zondag 30 mei 2004

©2001-2024 WisFaq