Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Iets met f(x)=sin²x

Gegeven f(x)=sin²x
Waarom is:
D2(fx) delen door Dx2= 2 cos 2x
als f(x) een uiterste waarde heeft?

HC Lau
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 30 mei 2004

Antwoord

Uit f(x)=sin2(x) volgt
f'(x)=2sin(x)cos(x)=sin(2x) en
f''(x)=2cos(2x).
Uiterste waarden horen bij de nulpunten van f'(x)=sin(2x).
Ik begrijp ook niet waarom je dan ineens de tweede afgeleide nodig hebt.
Wordt niet gevraagd naar uiterste waarden van f'(x)? (buigpunten dus?)

hk
dinsdag 1 juni 2004

©2001-2024 WisFaq