Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Ontbinden in factoren

hier nog eens een vraag

we moeten tegen morgen een test en er staat in mijn schrift : (3x2-1)2 =(in R x ) = (Ö3x-1)2(Ö3x+1)2

dit snap ik volledig niet wnr er iets staat met vb (x2-2)= (x+Ö2)(x-Ö2) dit snap ik goed maar zo als merkw. produkt echt niet....

manne
2de graad ASO - donderdag 27 mei 2004

Antwoord

Hoi manne

je snapt de ontbinding in factoren van: x2-2
het is maar een half stapje verder om ook de ontbinding in factoren van
3x2-1 = (Ö3.x - 1)(Ö3.x + 1) te 'zien'.
Steunt enkel op (Ö3)2=3 ok?

In de opgave staat nog een kwadraat; dus beide factoren worden gekwadrateerd

Misschien verwar je ontbinden in factoren (schrijven als een product dus); met het uitwerken van het volkomen kwadraat (a-b)2. Dat hangt gewoon af van wat met vraagt of wat men wil krijgen.
Uitwerken van een volkomen kwadraat geeft een som van termen.
Ontbinden in factoren geeft een product van factoren.

Frank

FvE
donderdag 27 mei 2004

©2001-2024 WisFaq