Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Omwentelingslichaam

Halo, ik heb een probleempje :
de rechte y=x+1 is gegeven
nu vraagt men het volume te berekenen met interval x=2, x=3

mijn probleem is nu :
pò(x+1)2dx
= pò(x2+2x+1)dx
maar, nu loopt het bij me fout
kan iemand me zeggen hoe het verder moet?

Bedankt, winny

winny
2de graad ASO - woensdag 26 mei 2004

Antwoord

Beste Winny,

De integraal van een som is de som van de integraal van de termen, dus je mag voor elke term het integraalteken zetten en afzonderlijk integreren. Houd wel rekening met de p.
q24595img1.gif

Davy
woensdag 26 mei 2004

©2001-2024 WisFaq