Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Eigenschappen van toegevoegde complexe getallen aantonen

Hoe kan ik aantonen dat het toegevoegde complexe getal van een macht van een complex getal gelijk is aan de macht van het toegevoegde complexe getal van het grondtal?

Dorien
Student Hoger Onderwijs België - woensdag 26 mei 2004

Antwoord

Heb je vraag wel 28 keer doorgelezen voordat ik em dacht door te hebben.
Bedoel je soms:

(z*)n = (zn)*
??
(met z is een complex getal a+ib)
en z* de complex geconjugeerde, a-ib)

Wel, elk complex getal z is te schrijven als
z = |z|.ei.arg(z)
Met |z| de absolute waarde van het complexe getal.

(z*)n
= (|z|.e-i.arg(z))n
= |z|n.e-i.n.arg(z)

tevens is (zn)*
= (|z|n.ei.n.arg(z))*
= |z|n.e-i.n.arg(z)

dus ze zijn identiek.

Hopelijk was dit het antwoord op je vraag.

groeten,
martijn.

mg
woensdag 26 mei 2004

©2001-2024 WisFaq