Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Afgeleide Rekenregel

Hallo,

Ik zit met een klein probleempje ze vragen mij om de volgende functie gegeven in parameter voorstelling te differentiëren
x= Öt

y= Ö(t+1)

ik bereken dus de afgeleide van beide en deel nadien y'/x'

voor x' vind ik 1/2t^-1/2 dat wordt dan x'=1/(2Öt)

voor y' vind ik 1/2 (t+1) ^-1/2 dat wordt dan
y' = 1/(2Ö(t+1))

als ik nu de wortel boven en onder de breuk mag weglaten dan klopt mijn antwoord. maar ik heb echer al zo'n aantal getalletjes ingevuld en die blijken dan verschillend uit te komen. Wie helpt mij even? Dank bij voorbaat.

Bert
Overige TSO-BSO - dinsdag 25 mei 2004

Antwoord

dag Bert,

Wat je gedaan hebt is goed, maar die wortels weglaten mag inderdaad niet.
Wat je wel kunt doen is:
q24527img1.gif
en ik neem aan dat dit het gewenste antwoord is.

groet,

Anneke
vrijdag 28 mei 2004

©2001-2024 WisFaq