Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Van tientallig naar drietallig en andersom

Hoe schrijf je een bepaald getal uit het tientallig stelsel in het drietallig stelsel, en hoe schrijf je een code uit het drietallig stelsel in het tientallig stelsel.
vb. hoe schrijf je 324 in het drietallig stelsel, of hoe schrijf je 210121 in het tientallig stelsel?

henry
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 25 mei 2004

Antwoord

Maak eerst even een lijstje:

1=30
3=31
9=32
27=33
81=34
243=35
729=36
...

Dan...
324=1·243+1·81+0·27+0·9+0·3+0·1=1100003

2101213=2·35+1·34+0+1·32+2·31+1·30=...

Hopelijk helpt dat...

WvR
dinsdag 25 mei 2004

©2001-2024 WisFaq