\require{AMSmath} De achtste term van het binomium van Newton Als het kan zou ik graag willen weten hoe ik de achtste term van (2x-4)13 moet berekenen?Alvast bedankt liefje Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 23 mei 2004 Antwoord Volgens de formulekaart:$\left( {a + b} \right)^n = \sum\limits_{k = 0}^n {\left( {\begin{array}{*{20}c} n \\ k \\\end{array}} \right)a^k b^{n - k} }$a=2xb=-4Eens kijken, n=13 en de 8ste term heeft k=7 (k loopt immers van 0 tot en met 13). Even invullen levert:$\left( {\begin{array}{*{20}c} {13} \\ 7 \\\end{array}} \right)\left( {2x} \right)^7 \left( { - 4} \right)^6 = 1716 \cdot 128x^7 \cdot 4096 = 899679208x^7$Makkie.. WvR zondag 23 mei 2004 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Als het kan zou ik graag willen weten hoe ik de achtste term van (2x-4)13 moet berekenen?Alvast bedankt liefje Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 23 mei 2004
liefje Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 23 mei 2004
Volgens de formulekaart:$\left( {a + b} \right)^n = \sum\limits_{k = 0}^n {\left( {\begin{array}{*{20}c} n \\ k \\\end{array}} \right)a^k b^{n - k} }$a=2xb=-4Eens kijken, n=13 en de 8ste term heeft k=7 (k loopt immers van 0 tot en met 13). Even invullen levert:$\left( {\begin{array}{*{20}c} {13} \\ 7 \\\end{array}} \right)\left( {2x} \right)^7 \left( { - 4} \right)^6 = 1716 \cdot 128x^7 \cdot 4096 = 899679208x^7$Makkie.. WvR zondag 23 mei 2004
WvR zondag 23 mei 2004
©2001-2024 WisFaq