\require{AMSmath} Limiet goniometrische functie zonder l`hopital lim (tg(2x)·sin(5x))x->0 ---------------- 18x2hoe bereken je dit zonder l'hopital?de uitkomst zou moeten 5/9 zijn kan iemand mij dit tonen met de tussestappengroeten klaas klaas Student Hoger Onderwijs België - zondag 23 mei 2004 Antwoord gebruikmaken van de standaard limieten: lim tan(x)/x=1 en lim sin(x)/x=1 voor x$\to$0Dan lim tan(2x)·sin(5x)/18x2= lim {(tan(2x)/2x)·(sin(5x)/5x)·10/18}=1·1·10/18 ..... klaarMet vriendelijke groetJaDeX jadex zondag 23 mei 2004 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
lim (tg(2x)·sin(5x))x->0 ---------------- 18x2hoe bereken je dit zonder l'hopital?de uitkomst zou moeten 5/9 zijn kan iemand mij dit tonen met de tussestappengroeten klaas klaas Student Hoger Onderwijs België - zondag 23 mei 2004
lim (tg(2x)·sin(5x))x->0 ---------------- 18x2
klaas Student Hoger Onderwijs België - zondag 23 mei 2004
gebruikmaken van de standaard limieten: lim tan(x)/x=1 en lim sin(x)/x=1 voor x$\to$0Dan lim tan(2x)·sin(5x)/18x2= lim {(tan(2x)/2x)·(sin(5x)/5x)·10/18}=1·1·10/18 ..... klaarMet vriendelijke groetJaDeX jadex zondag 23 mei 2004
jadex zondag 23 mei 2004
©2001-2024 WisFaq