Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

De oplossing van de vergelijking xtotde5de=250

Ik zou graag iets willen vragen. Ik moet de vergelijking oplossen van xtotde5de=250. Nu staat er in het boek gegeven dat je het op je rekenmachine in moet toetsen als: 250shift xy5= maar op mijn rekenmachine(een casio fx-82TL) krijg ik dan niet het goede antwoordt. weten jullie mischien hoe ik het in moet typen?
bedankt

tim va
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zondag 23 mei 2004

Antwoord

x5=250 dat betekent dat 5√250=x=3,017
Je moet daarvoor ofwel de x√y toets ofwel de x^1/y hebben lijkt mij.

Met vriendelijke groet

JaDeX

jadex
zondag 23 mei 2004

©2001-2024 WisFaq