Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Een vliegtuig

Een vliegtuig heeft een snelheid van 760km /h als het met de wind meevliegt en een snelheid van 690km/h als het tegen de wind in vliegt. Wat is de snelheid van het vliegtuig bij windstilte en wat is de windsnelheid?

john
2de graad ASO - zaterdag 22 mei 2004

Antwoord

V=snelheid; w=wind; v=vliegtuig; en V(v)=vliegtuigsnelheid bij windstil.
Je hebt dan het volgende stelsel vergelijkingen - 2 vergelijkingen, 2 onbekenden;

(1) V(v)+V(w)=760
(2)-V(v)+V(w)=-690

Uit (1) volgt: V(v)=760-V(w), invullen in (2) geeft: -760+2*V(w)=-690Û2*V(w)=70ÛV(w)=35 km/h en dus V(v)=760-35=725 km/h


Sander
zaterdag 22 mei 2004

©2001-2024 WisFaq