Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Interest

Ik wilde vragen of ik dit zo goed gedaan heb:

Mevrouw L. Schellekens heeft op 31 maart 1990 €2000,- op een spaarrekening gestort die per jaar 6,85%samengestelde interest vergoedt. Bereken de gekweekte interest van:

A. 31 maart 1990 tot en met 31 maart 1993

€2000,- x (1,0685 x 1,0685 x 1,0685)= €2439,80
€2439,80 - €2000,- = €439,80

B. 31 maart 1994 tot en met 31 maart 1998

€2000,- x (1,0685 x 1,0685 x 1,0685 x 1,0685)= €2606,92
€2606,92 - €2000,- = €606,92

C. 31 maart 1995 tot en met 31 maart 2000

€2000,- x (1,0685 x 1,0685 x 1,0685 x 1,0685 x 1,0685)=
€2785,50 - €2000,- = €785,50

Alvast bedankt!

J.Groe
Iets anders - donderdag 20 mei 2004

Antwoord

A: accoord
B: dat lijkt me niet omdat op 31 maart 1994 het kapitaal inmiddels is aangegroeid tot € 2606,92. Dat dan moeten betekenen dat je bij B dit bedrag als startbedrag moet nemen en niet € 2000,00. Verder lijkt de gevolgde methode correct (dan wel ook aan het eind 2606,92 aftrekken).
C: Uiteraard heb je hier te maken met hetzelfde probleem als bij B.

Zou het hiermee lukken ??

Met vriendelijke groet

JaDeX

jadex
zaterdag 22 mei 2004

©2001-2024 WisFaq