Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Waarde van p

Hallo,
Voor welke waarde van p heeft de vergelijking x2-3x+5=p één oplossing? Licht toe.
Voor welke waarden van p snijdt de lijn y=p de grafiek van f in twee punten?
Grafiek van f is dus f(x)= x2-3x+5
Bedankt!

Diana
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - dinsdag 18 mei 2004

Antwoord

Wat dacht je van:

x2-3x+(5-p)=0 en dan de abc-formule? (D=0)
Teken de grafiek maar eens... en bedenk dat je p... of p... moet nemen waarbij de puntjes dan je antwoord bij de eerste vraag is. (Dal of berg?)

WvR
dinsdag 18 mei 2004

©2001-2024 WisFaq