Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Berekenen discriminant

hallo

Als ik de onderstaande sommen doe krijg k aldoor een negatief getal eruit.

Bereken in elk van de volgende gevallen de discriminant en ga na of de grafieken elkaar snijden, raken of geen gemeenschappelijk punt hebben
A: f(x)=x2+3x+2 en g(x)= 2x-5
B: f(x)=x2+3x+2 en g(x)= 2x+1
C: f(x)=-x2-61/2x-10 en g(x)=11/2x+6
D: f(x)=-x2-61/2x-10 en g(x)=11/2x+10

Alvast bedankt!

Diana
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - dinsdag 18 mei 2004

Antwoord

Hallo Diana,

In drie van de vier gevallen heb je gelijk. Alleen C heeft een discriminant = 0.

f(x)=g(x)
-x2-61/2x-10=11/2x+6
-x2-8x-16=0
a=-1 ; b=-8 en c=-16
D=b2-4ac
D=(-8)2-4.-1.-16=0
Dus de parabool en de lijn raken elkaar.

wl
dinsdag 18 mei 2004

©2001-2024 WisFaq