\require{AMSmath} Het delen van veeltermen hoe moet je bewijzen dat x5+a5 deelbaar is door x+a, ik zie dat het gaat maar kan het niet uitleggen... dennis Overige TSO-BSO - dinsdag 18 mei 2004 Antwoord Een veelterm f(x) is deelbaar door x-a als f(a) = 0 .Zo is 2x2 - 7x + 3 deelbaar door x-3 want 2.32 - 7.3 + 3 = 18 - 21 + 3 = 0x5 + a5 is deelbaar door x+a = x-(-a) want (-a)5 + a5 = -a5 + a5 = 0 LL dinsdag 18 mei 2004 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
hoe moet je bewijzen dat x5+a5 deelbaar is door x+a, ik zie dat het gaat maar kan het niet uitleggen... dennis Overige TSO-BSO - dinsdag 18 mei 2004
dennis Overige TSO-BSO - dinsdag 18 mei 2004
Een veelterm f(x) is deelbaar door x-a als f(a) = 0 .Zo is 2x2 - 7x + 3 deelbaar door x-3 want 2.32 - 7.3 + 3 = 18 - 21 + 3 = 0x5 + a5 is deelbaar door x+a = x-(-a) want (-a)5 + a5 = -a5 + a5 = 0 LL dinsdag 18 mei 2004
LL dinsdag 18 mei 2004
©2001-2024 WisFaq