Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Een tweedegraads vergelijking oplossen

hoi,

ik wou graag weten hoe je deze vergelijking oplost.

-1/2x2+ 4x-8 = x-3

Rianne
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - dinsdag 18 mei 2004

Antwoord

Stap 1: alles naar rechts:
0=1/2x2-3x+5 ofwel 1/2x2-3x+5=0
Stap 2 het bepalen van de oplossingen met abc formule:
x1,x2={-b±Ö(b2-4ac)}/2a={3±Ö(32-10)}/1 Aangezien er een negatief getal onder het Ö teken staat heeft dit geen oplossingen.

Met vriendelijke groet

JaDeX

jadex
dinsdag 18 mei 2004

©2001-2024 WisFaq