\require{AMSmath} Somrij meetkundige rij Bereken: 25Sn=å Uk k=15An = 3/4 * 2n + 3Volgens de formule:Sn = (eerstvolgende term - eerste term) / (reden - 1)kom ik uit op:(3/4*226+3 - 3/4*215+3) / (2 - 1) = 402456576Mijn antwoordenboekje geeft als antwoord:a15 = t1 = 6 * 215;a25 = t10 = 6 * 225wat leidt tot: 6*215*(1 - 210)/(1-2) = 6 * 215 * (210 - 1) = 201129984Ik zie door de bomen het bos niet meer. Maak ik een fatale fout? Moet je volgens de formule als eerste term altijd k=1 nemen of mag dat ook k=15 zijn?Is het ook een misvatting dat de som van term 12 t/m 20 gelijk is aan: som 1 t/m 20 - som 1 t/m 11 ? Jorgen Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 17 mei 2004 Antwoord Hallo Jorgen,Volgens mij is er niets mis met je uitwerking.In het antwoordenboekje zit een foutje:A15=t1=6 * 215A25=t11= 6 * 225wat leidt tot: 6*215*(1 - 211)/(1-2) = 402456576 wl maandag 17 mei 2004 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Bereken: 25Sn=å Uk k=15An = 3/4 * 2n + 3Volgens de formule:Sn = (eerstvolgende term - eerste term) / (reden - 1)kom ik uit op:(3/4*226+3 - 3/4*215+3) / (2 - 1) = 402456576Mijn antwoordenboekje geeft als antwoord:a15 = t1 = 6 * 215;a25 = t10 = 6 * 225wat leidt tot: 6*215*(1 - 210)/(1-2) = 6 * 215 * (210 - 1) = 201129984Ik zie door de bomen het bos niet meer. Maak ik een fatale fout? Moet je volgens de formule als eerste term altijd k=1 nemen of mag dat ook k=15 zijn?Is het ook een misvatting dat de som van term 12 t/m 20 gelijk is aan: som 1 t/m 20 - som 1 t/m 11 ? Jorgen Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 17 mei 2004
Jorgen Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 17 mei 2004
Hallo Jorgen,Volgens mij is er niets mis met je uitwerking.In het antwoordenboekje zit een foutje:A15=t1=6 * 215A25=t11= 6 * 225wat leidt tot: 6*215*(1 - 211)/(1-2) = 402456576 wl maandag 17 mei 2004
wl maandag 17 mei 2004
©2001-2024 WisFaq