Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Berekenen coördinaten

Hallo,
Ik moet de volgende vraag maken maar het lukt niet echt:
In een orthonormaal assenstelsel zijn gegeven:
de punten A(3, -1) en B(5, 3)
Bereken de coördinaten van de punten C op de x-as waarbij =0
Ik kom er echt niet uit...

Marc H
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 17 mei 2004

Antwoord

Noem C(x,0)
Dan AC=(x,0)-(3,-1)=(x-3,1) en BC=(x,0)-(5,3)=(x-5,-3)
AC.BC=(x-3)(x-5)-3, en dat moet nul zijn.
Dan kun je dus x berekenen.

hk
dinsdag 18 mei 2004

©2001-2024 WisFaq