\require{AMSmath} Integraal van (arcsinx)² voila mijn vraag is duidelijk denk ik, ik word er zot van nicola Student universiteit - zondag 16 mei 2004 Antwoord Hieraan begin je best met partiële integratie. ò(arcsinx)2.dx = x.(arcsinx)2 - òx.2.arcsinx.1/Ö(1-x2).dx In deze nieuwe integraal schrijven we -2x.dx als d(1-x2) en we krijgen dus : òarcsinx.d(1-x2)/Ö(1-x2) = 2.òarcsinx.dÖ(1-x2) Hierop passen we weer partiële integratie op toe : 2.arcsinx.Ö(1-x2) - 2òÖ(1-x2)d(arcsinx) . 2.arcsinx.Ö(1-x2) - 2òÖ(1-x2).1/Ö(1-x2).dx = 2.arcsinx.Ö(1-x2) - 2x Het geheel samengevoegd wordt dus : x.(arcsinx)2 + 2.arcsinx.Ö(1-x2) - 2x + c LL zondag 16 mei 2004 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
voila mijn vraag is duidelijk denk ik, ik word er zot van nicola Student universiteit - zondag 16 mei 2004
nicola Student universiteit - zondag 16 mei 2004
Hieraan begin je best met partiële integratie. ò(arcsinx)2.dx = x.(arcsinx)2 - òx.2.arcsinx.1/Ö(1-x2).dx In deze nieuwe integraal schrijven we -2x.dx als d(1-x2) en we krijgen dus : òarcsinx.d(1-x2)/Ö(1-x2) = 2.òarcsinx.dÖ(1-x2) Hierop passen we weer partiële integratie op toe : 2.arcsinx.Ö(1-x2) - 2òÖ(1-x2)d(arcsinx) . 2.arcsinx.Ö(1-x2) - 2òÖ(1-x2).1/Ö(1-x2).dx = 2.arcsinx.Ö(1-x2) - 2x Het geheel samengevoegd wordt dus : x.(arcsinx)2 + 2.arcsinx.Ö(1-x2) - 2x + c LL zondag 16 mei 2004
LL zondag 16 mei 2004
©2001-2024 WisFaq