\require{AMSmath} Vergelijkingen met tientallen en eenheden Bepaal een natuurlijk getal van 2 cijfers waarvoor geldt:het cijfer van de tientallen is half zo groot als dat van de eenheden. Verwisselt men de cijfers, dan wordt het getal 9 eenheden groter. john 2de graad ASO - zaterdag 15 mei 2004 Antwoord Zeg dat het getal ab is, dan geldt:2a=b10b+a-9=10a+bLos dit stelsel op en je hebt 't... WvR zaterdag 15 mei 2004 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Bepaal een natuurlijk getal van 2 cijfers waarvoor geldt:het cijfer van de tientallen is half zo groot als dat van de eenheden. Verwisselt men de cijfers, dan wordt het getal 9 eenheden groter. john 2de graad ASO - zaterdag 15 mei 2004
john 2de graad ASO - zaterdag 15 mei 2004
Zeg dat het getal ab is, dan geldt:2a=b10b+a-9=10a+bLos dit stelsel op en je hebt 't... WvR zaterdag 15 mei 2004
WvR zaterdag 15 mei 2004
©2001-2024 WisFaq