\require{AMSmath} Een eenvoudige vergelijking oplossen Kunt u me helpen met de volgende opdracht:Als ik een vergelijking heb als 3a+4=10 en ik moet die vergelijking oplossen, hoe moet ik dat dan doen? Marjol Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zondag 2 september 2001 Antwoord Balansmethode3a + 4 = 10(links en recht 4 afhalen)3a = 6(links en rechts delen door 3)a = 2Handjesmethode3a + 4 = 10 + 4 = 10 = 6dus 3a = 63 x = 6 = 2dus a =2Zie ook Wat is de bordjesmethode?Rekenschemaen dan terugrekenendus a = 2Zie ook Wat is de bordjesmethode? en Het oplossen van vergelijkingen en stelsels. WvR zondag 26 augustus 2001 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Kunt u me helpen met de volgende opdracht:Als ik een vergelijking heb als 3a+4=10 en ik moet die vergelijking oplossen, hoe moet ik dat dan doen? Marjol Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zondag 2 september 2001
Marjol Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zondag 2 september 2001
Balansmethode3a + 4 = 10(links en recht 4 afhalen)3a = 6(links en rechts delen door 3)a = 2Handjesmethode3a + 4 = 10 + 4 = 10 = 6dus 3a = 63 x = 6 = 2dus a =2Zie ook Wat is de bordjesmethode?Rekenschemaen dan terugrekenendus a = 2Zie ook Wat is de bordjesmethode? en Het oplossen van vergelijkingen en stelsels. WvR zondag 26 augustus 2001
WvR zondag 26 augustus 2001
©2001-2024 WisFaq