Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Trein

Een trein rijdt van A naar B. onderweg krijgt de trein motorproblemen en zet de reis voort met 3/5 van de orginele snelheid. Als ze bij het eindpunt aankomen is de trein 2 uur te laat. De machinist zegt: Als de trein nou 50 km verder moterproblemen kreeg hadden we 40 minuten eerder op het eindpunt aangekomen dan nu!!

Hoe groot is de afstand tussen A en B????

Magnum
Student universiteit - donderdag 13 mei 2004

Antwoord

Deze afstand |AB| kan niet bepaald worden!

q23965img3.gif

De afstand van 50 km tussen C en D zorgt voor tijdsverlies van 40 min = 2/3 uur.

Hieruit kan de originele snelheid v berekend worden :

50/(3/5.v) - 50/v = 2/3

Hieruit volgt dat de originele snelheid 50 km/u is. Na de problemen wordt de snelheid dus nog 30 km/u

De afstand van z km tussen C en B zorgt voor een tijdsverlies van 2 uur.

Hieruit kan de afstand z = |CB| berekend worden :

z/30 - z/50 = 2

Hieruit volgt dat de afstand van C tot B gelijk is aan 150 km.

De afstand van A tot C is willekeurig.

LL
vrijdag 14 mei 2004

 Re: Trein 

©2001-2024 WisFaq