\require{AMSmath} Vraagstuk meetkundige rijen hallo,Ik kan het volgende vraagstuk over rijen niet oplossen:Zoek een meetkundige rij met 4 termen waarvan de som s=210 en de som van de eerste en de derde term gelijk is aan 70kunnen jullie mij helpen? (morgen heb ik test)alvast bedankt! Thomas 2de graad ASO - donderdag 13 mei 2004 Antwoord Hoi Thomasformules neerschrijven en ontbinden in factoren (merkwaardige producten) uit de algebra:t3=t1.q2 (q: het quotiënt of de reden van de M.R.)t1+t3=70t1+t1.q2=70t1(1+q2)=70 (1)s4=t1((q4-1)/q-1)210=t1.(q2-1)(q2+1)/(q-1)=t1(q2+1)(q+1) (2)Vul (1) in (2) in .... (q=2).Uit (1) vind je dan t1.... (t1=14)Frank FvE donderdag 13 mei 2004 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
hallo,Ik kan het volgende vraagstuk over rijen niet oplossen:Zoek een meetkundige rij met 4 termen waarvan de som s=210 en de som van de eerste en de derde term gelijk is aan 70kunnen jullie mij helpen? (morgen heb ik test)alvast bedankt! Thomas 2de graad ASO - donderdag 13 mei 2004
Thomas 2de graad ASO - donderdag 13 mei 2004
Hoi Thomasformules neerschrijven en ontbinden in factoren (merkwaardige producten) uit de algebra:t3=t1.q2 (q: het quotiënt of de reden van de M.R.)t1+t3=70t1+t1.q2=70t1(1+q2)=70 (1)s4=t1((q4-1)/q-1)210=t1.(q2-1)(q2+1)/(q-1)=t1(q2+1)(q+1) (2)Vul (1) in (2) in .... (q=2).Uit (1) vind je dan t1.... (t1=14)Frank FvE donderdag 13 mei 2004
FvE donderdag 13 mei 2004
©2001-2024 WisFaq