Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Differentieren

Als f(x)=(tan(x))2 bereken dan f'(p/4)

Ruud S
Student hbo - donderdag 13 mei 2004

Antwoord

Met f'(x) = 2.tan(x).(1+tan2x) en het invullen van de gewenste waarde zul je er verder wel uitkomen, niet?
Om vervolgvragen maar meteen de kop in te drukken: het stukje 1+tan2x heb je te danken aan de kettingregel. Het is één van de mogelijke gedaanten van de afgeleide van y = tan(x)

MBL
donderdag 13 mei 2004

 Re: Differentieren 

©2001-2024 WisFaq