Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Bewijzen: raaklijnen aan een cirkel

Hoe kan je in de figuur hieronder de omtrek van de driehoek QRP berekenen als je alleen weet dat |PA| = 20cm ?

Bram M
2de graad ASO - woensdag 12 mei 2004

Antwoord

Hoi Bram

|AQ|=|QC| en |BR|=|RC| = omtrek van DQRP is altijd 2.|PA| (hier: 40 cm). Leuke opgave want het is volstrekt onafhankelijk van de keuze van de 3de raaklijn

Frank

FvE
woensdag 12 mei 2004

©2001-2024 WisFaq